2014. december 21., vasárnap

Húsrolád Szakter módra


Egy újabb remek fogás, amely igazán nem hiányozhat a karácsonyi menüből!
Viszonylag olcsó, és finom, érdemes kipróbálni!
Jó szívvel ajánlom! :)

Húsrolád Szakter módra



Hozzávalók:
  • 40 dkg sertés színhús ( karaj, comb) 
  • olaj 
  • 4-5 gerezd fokhagyma 
  • 3 fej vöröshagyma 
  • 1,5 szikkadt zsemle 
  • 4 tojás 
  • só 
  • bors 
  • ételízesítő 
  • kis csokor petrezselyemzöld 
  • 10 dkg húsos szalonna 
  • 10 dkg füstölt sajt

A húst nagyon vékony, szinte átlátszó szeletekre vágtam. Kicsit ki klopfoltam, sóztam, borsoztam és pihenni hagytam pár órát hidegen.
A zsemléket hideg vízbe beáztattam, majd kifacsartam.
1 fej hagymát finomra összevágtam, kis olajon megfuttattam. Hozzátettem a kifacsart zsemléket, a borsot, sót, petrezselyem zöldet, és a kissé felvert tojásokat, és együtt kicsit keverve sütöttem, míg a tojás be nem sűrűsödött. Közben ízleltem, hogy eléggé fűszeres-e. Hűlni tettem.
Egy alufóliát kihúztam kb 40 cm-re, megkenjük a felületét olajjal, és szépen ráhelyezgettem a hússzeleteket, tehát kiterítettem őket. A fokhagymát lereszeltem, és rákentem a húsra.

Utána a kihűlt tojásos masszát is rákentem egyenletesen.

A húsos szalonnát összevágtam, megszórtam a tetejét.

Két hagymát karikákra vágtam, és forró olajon ropogósra pirítottam, ezzel is megraktam a töltelék tetejét, végül füstölt sajtot reszeltem rá. Kicsit kézzel meglapogattam.

Az egyik végénél fogva, az alufólia segítségével feltekertem a töltelékes húst, mint a piskótatekercset.

Végül fóliába újra betekertem, két végén is igazítva, és hűtőbe raktam 1 órára. 

Pihenés után gerincsütőben 1,5 órán át közepes hőfokon (3-4 -es fokozat, 175 C°) sütöttem, pároltam.

1, 5 óra sütés után "lehentergettem" róla a fóliát.
Majd ismételten sütő, és 4,5- ös fokozaton, azaz, 180-190 C° pirosra sütöttem.

Hasábburgonyával, burgonyapürével, zöld körettel, rizzsel, vagy ízlés szerinti körettel tálalható. Nagyon finom, harmonikus ízvilággal, akár mindennapok kedvence is lehet! Hidegen, hidegtálakhoz is kiváló!

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...