2014. december 21., vasárnap

Húsrolád Szakter módra


Egy újabb remek fogás, amely igazán nem hiányozhat a karácsonyi menüből!
Viszonylag olcsó, és finom, érdemes kipróbálni!
Jó szívvel ajánlom! :)

Húsrolád Szakter módra



Hozzávalók:
  • 40 dkg sertés színhús ( karaj, comb) 
  • olaj 
  • 4-5 gerezd fokhagyma 
  • 3 fej vöröshagyma 
  • 1,5 szikkadt zsemle 
  • 4 tojás 
  • só 
  • bors 
  • ételízesítő 
  • kis csokor petrezselyemzöld 
  • 10 dkg húsos szalonna 
  • 10 dkg füstölt sajt

A húst nagyon vékony, szinte átlátszó szeletekre vágtam. Kicsit ki klopfoltam, sóztam, borsoztam és pihenni hagytam pár órát hidegen.
A zsemléket hideg vízbe beáztattam, majd kifacsartam.
1 fej hagymát finomra összevágtam, kis olajon megfuttattam. Hozzátettem a kifacsart zsemléket, a borsot, sót, petrezselyem zöldet, és a kissé felvert tojásokat, és együtt kicsit keverve sütöttem, míg a tojás be nem sűrűsödött. Közben ízleltem, hogy eléggé fűszeres-e. Hűlni tettem.
Egy alufóliát kihúztam kb 40 cm-re, megkenjük a felületét olajjal, és szépen ráhelyezgettem a hússzeleteket, tehát kiterítettem őket. A fokhagymát lereszeltem, és rákentem a húsra.

Utána a kihűlt tojásos masszát is rákentem egyenletesen.

A húsos szalonnát összevágtam, megszórtam a tetejét.

Két hagymát karikákra vágtam, és forró olajon ropogósra pirítottam, ezzel is megraktam a töltelék tetejét, végül füstölt sajtot reszeltem rá. Kicsit kézzel meglapogattam.

Az egyik végénél fogva, az alufólia segítségével feltekertem a töltelékes húst, mint a piskótatekercset.

Végül fóliába újra betekertem, két végén is igazítva, és hűtőbe raktam 1 órára. 

Pihenés után gerincsütőben 1,5 órán át közepes hőfokon (3-4 -es fokozat, 175 C°) sütöttem, pároltam.

1, 5 óra sütés után "lehentergettem" róla a fóliát.
Majd ismételten sütő, és 4,5- ös fokozaton, azaz, 180-190 C° pirosra sütöttem.

Hasábburgonyával, burgonyapürével, zöld körettel, rizzsel, vagy ízlés szerinti körettel tálalható. Nagyon finom, harmonikus ízvilággal, akár mindennapok kedvence is lehet! Hidegen, hidegtálakhoz is kiváló!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...