2014. december 29., hétfő

Salate de boeuf (Böf saláta)


Ismételten maradékkal kell szembenéznem, de semmi gond! Maradt húsleves, nem baj, leszűrve, doboz, mélyhűtő, jó lesz legközelebb. Maradt hús a levescsonton, és finom libahús, nem vesz kárba, leszedem a húst. És a zöldségek? Amelyek átvették a leves értékes ízét, sárgarépa, zeller??? Felaprítom. A hűtőben pár tojás van még. A kamrában pár db burgonya, és 2-3 db savanyú uborka. Mi kell még? Mindig van kicsi zöldborsó lefagyasztva. Igen és majonéz, ha kész az sem baj. MEGVAN!
Reggeli, vagy vacsora, ünnepek után? Természetes! ;)
Finom hússaláta!
 "Méghozzá:"


Salate de boeuf (Böf saláta)




Hozzávalók:

  • főtt hús (húslevesből kivett, baromfi) 
  • sárgarépa (húslevesből kivett) 
  • zeller (húslevesből kivett) 
  • fehérrépa (húslevesből kivett) 
  • 5 db tojás 
  • 3 db kisebb burgonya 
  • 5 db közepes savanyú uborka 
  • 20 dkg zöldborsó (friss, vagy fagyasztott) 
  • 25 dkg majonéz 
  • 1 kanálnyi mustár 
  • 1 kanál tejföl 

A burgonyát héjában, a tojást keményre főztem, a zöldborsót pedig megpároltam. Amint kihűltek, a tojást megpucoltam, a burgonyát meghámoztam. A főtt húst apró kicsi darabokra vágtam, a burgonyát, 3 db tojást, a zöldségeket, uborkát kicsi kockákra aprítottam. A majonézt mustárral, tejföllel kikavartam, hozzáöntöttem a hozzávalókat, és óvatosan átkevergettem. Egy tálba szépen besimítottam, kicsi majonézzel a tetejét átkentem, a maradék tojást felszeleteltem és díszítettem vele a tetejét. Behűtöttem, 2-3 óra múlva fogyasztható!

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...