2015. január 6., kedd

Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves




Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 1,5 L húsleves alaplé 
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál zsír, vagy olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl
  • kenyérkockák, vagy kölesgolyók



A vöröshagymát megpucoljuk, megtisztítjuk, és felszeljük.
A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük.
A hagymát a zsíron megfuttatjuk, üvegesre pirítjuk, hozzáreszeljük a tisztított fokhagymát, és megszórjuk a lisztel, együtt pirítjuk kicsit, majd az alaplével felöntjük, és felforraljuk.

Beledobjuk brokkolit, lassú tűzön megpároljuk benne, ha megpuhult, botmixerrel összetörjük.

A tejfölt kis tejjel kikeverjük, és a levesből hozzámerve kicsit melegítjük. Majd beletöltjük, keverjük a levesbe, kicsit felforraljuk, és kész.
Ha sűrűbb állagot szeretnénk, kis tejfölös habarást még tehetünk bele.

Reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal, vagy kölesgolyóval tálaljuk.
Finom, laktató, egészséges étel.

Másodfogásként pogácsával vagy fánkkal isteni, de könnyű ebéd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...