2015. január 30., péntek

Graham lisztes formakenyér

A leányom kedveli a teljes kiőrlésű kenyereket, és most graham lisztes formakenyeret készítettem részére.

Graham lisztes formakenyér



Hozzávalók:
  • 40 dkg graham liszt
  • 10 dkg liszt B 55-ös
  • fél adag gyors kovász
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl víz
  • 1 dl tej
  • 3 dkg vaj

A liszteket összekevertem sóval és kovásszal, folyadékokkal, olvasztott vajjal összegyúrtam, hogy rugalmas tésztát kapjak. Meleg helyen duplájára kelesztettem, majd ismét átgyúrtam és újra kelesztettem kb. 20 percet. Ekkor kinyújtottam oválisra és két oldalát behajtva feltekertem, formáztam. 


Belehelyeztem a formába, bevagdostam és megkelesztettem. Megspricceltem vízzel, majd előmelegített sütőben 200 C°-n pirosra sütöttem 25-30 perc alatt. Szintén légkeveréses, felső - alsó fűtéses funkción.
Miután megsült, rácsra téve, hagytam kihűlni.

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...