2015. január 19., hétfő

Gyors pizza

Ismét nincs idő, mit is, és pláne miből.... gond, de éhes szájak!
Maradékok, kis liszt, persze fehér 55-ös, szalámi pár szelet, kis szalonna, fagyasztóban kis élesztő... megvan! Egy -két gyors pizza, hamar, hamar, és egy óra múlva, ismét már csak a mosogatás marad! :P


Gyors pizza



Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt B55
  • 2,5 dl víz
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanálnyi cukor
  • 2-3 evőkanál olaj

A tejet cukorral elvegyítettem, meglangyosítottam és az élesztőt felfuttattam benne. Egy kelesztőtálba beleöntöttem a lisztet, az élesztős keveréket, az olajat a sót, és összedolgoztam, közben amennyi vizet felvesz annyit adagoltam hozzá, lényeg, hogy olyan tésztát kapjak, hogy rugalmas legyen, de közép lágy. Lefedtem, langyos helyen duplájára kelesztettem.
Két részre osztottam, cipót formáltam és 10 perc pihentetés után nyújtottam.
Egy tepsibe sütőpapírt helyeztem és ráraktam a tésztát.

Megkentem pizza szósszal és rászórtam a feltéteket. Maradék szalámi darabok, szalonna, sonka, virsli, hagyma, olíva bogyó, stb.... Végül reszelt sajt, és bazsalikom a tetejére!


Előmelegített sütőben 200-220 C°-n pirosra sütöttem. Légkeveréses sütőben 15 perc, két tepsi esetében 20-22 perc!

Kívül ropogós, belül puha lágy. Ez a pizza tészta készen, 1 cm vastagságú, így készítem, mert így szeretik a gyerekek!

Jó étvágyat!

Kapcsolódó linkek:

Gyors pizzaszósz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...