2015. január 30., péntek

Gyors kovász

Kora reggelt gyors kovászt készítettem, 9 órára, meleg helyen, szépen, habosan megkelt.
Két részre osztottam, és begyúrtam  a tésztákat.
Készítettem belőle 8 mini bagettet, és egy graham formakenyeret.


Gyors kovász

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csipet só

A langyos vízben az élesztőt megfuttatjuk, majd hozzákeverjük a többi összetevőt, és kb. 3 órán át, néha megkeverve, langyos helyen kelesszük.

Ezt a gyors kovászt, kelt tészták készítésénél, kenyérféléknél használhatjuk fel. Hűtőben lefedve 3-4 napig eláll, az újbóli felhasználásig, de le is fagyaszthatjuk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...