2015. január 26., hétfő

Hercegnő burgonya

Ünnepi köretként kitűnő választás! ;)

Hercegnő burgonya



Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj, vagy margarin
  • 3 db tojás
  • szerecsendió (őrölt)
A burgonyát, tisztítás, hámozás után, felkockáztam és sós vízben puhára főztem. Amint megfőtt, leszűrtem róla a főzőlevet és burgonyatörővel megtörtem. Vajat adtam hozzá és még sóztam, szerecsendióval meghintettem. Hozzáütöttem a tojásokat, majd géppel összedolgoztam.


Habzsákba töltöttem, és sütőpappírral kibélelt tepsire 4-7 cm átmérőjű halmokat nyomtam.

Előmelegített sütőben, 180 C°-n, pirosra sütöttem őket.


Húsok, pecsenyék mellé tálalva, nem csak dekoratív, hanem, finom köret!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...