2015. január 24., szombat

Kovászos káposztám beérett

5 nappal ezelőtt eltett kovászos káposztám beérett, pedig napot sem látott. A tűzhelyem mellett várta, lassan, néha fortyogva, hogy elkészüljön. Levet is adott le jócskán, végül megnyugodva, savanykásan, rettentő finoman várja, hogy felhasználhassam! :) Lesz feladata, megígérhetem! Hacsak, szépen, apránként el nem fogy! Felhasználhatom épp úgy mint a hagyományos savanyított káposztát, ételekhez, vagy natúr, szendvicsek mellé.

 A kép még elrakáskor készült, 5 nappal ezelőtt.

A második képen, mai nap, tehát 4 nap múlva. Hozzá kell tennem, nem napon érleltem, de meleg helyen volt. Levettem róla a kenyérszeleteket, és letisztítottam. Mivel felemelkedett, levét lent hagyva, visszanyomtam. Holnap leszűröm, és csak kevés lével, csavaros üvegben fogom polcra tenni, a hűvös kamrámba. Hosszú ideig eláll! A levet sem öntöm ki! Vétek! Telis-tele van vitaminnal, tartósítószermentes, egészséges! Szép lassan elkortyolgatom! Naná!

A harmadik képen, már kóstolásra kivett, finom káposzta! Mit mondjak, tökéletes! Savanykás, roppanó, nem szottyos, tiszta lével. ;)

Kapcsolódó linkek:
Kovászos káposzta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...