2015. január 28., szerda

Különleges mazsolás csiga Jutka módra

Egy kis esti nyalánkság, mert néha az ember vágyik egy kis kényeztetésre! :)

Különleges mazsolás csiga Jutka módra



Hozzávalók
a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor 
  • 1 vaníliás cukor
  • kb. 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj, vagy margarin
  • 2 dl tej 

A tejet meglangyosítottam, feloldottam benne a cukrot és felfuttattam rajt az élesztőt.
A lisztel az élesztős tejet és a többi összetevőt összegyúrtam úgy, hogy elváljon az edény falától és a kezemtől a tészta.
Langyos helyen duplájára kelesztettem.

Amint megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítottam és kinyújtottam fél cm vastagságúra.
Majd megkentem.


Hozzávalók
a tészta megkenéséhez:
  • 2 dkg vaj, vagy margarin
  • 1 dl natúr görög joghurt
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
A tésztát olvasztott vajjal megkentem. A joghurtot cukorral, és vaníliás cukorral kikevertem és ezt a vajas tésztára szintén rákentem.

Majd a tésztámat szépen feltekertem és éles késsel ujjnyi, másfél ujjnyi vastag szeleteket vágtam.


Ezeket a szeleteket lapjával, sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyeztem. Kissé távolabbra, mert míg kel, nagyon összeérhetnek.

10 percet hagytam kelni és középen kissé széthúzogatva, mélyedést készítve, megtöltöttem forró pudinggal.


Hozzávalók
a pudingoz
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
A pudingot kis tejjel kikevertem, a többi tejet felforraltam. A forró tejbe belekevertem a cukrot, majd az elkevert pudingporos tejet. Besűrítettem közepes lángon.

Amint elkészült, megtöltöttem a csigákat.

Előmelegített sütőben 180 C°-on pirosra sütöttem kb. 20-25 perc alatt.

Nagyon finom, a puding és a joghurt kiemeli az ízeket.
Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)

Jó nassolást!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...