2015. január 1., csütörtök

Lencsefőzelék Szakter módra

Lencsefőzelék Szakter módra



Hozzávalók:


  • 50 dkg lencse
  • 50 dkg füstölt húsos pörc
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • bors
  • kis ételízesítő
  • 1/2 evőkanál Édes Anna
  • 1 kiskanál gulyáskrém (házi)
  • 1 kiskanál Erős Pista
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál zsír


A lencsét főzés előtt 1 órával beáztatjuk, utána átmossuk, leszűrjük. Bő vízben feltesszük főni a darabolt porccal együtt. Hozzádobjuk az egyik pucolt vöröshagymát egészben, két gerezd pucolt fokhagymát, a babérlevelet, és az ételízesítőt, sót, borsot, a többi ízesítőt,  és puhára főzzük.
A másik vöröshagymát, és maradék két fokhagymát lereszeljük, zsiradékon megpirítjuk, hozzátesszük a lisztet és pirítjuk vele együtt kicsit. Levesszük a lángról, ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt, kis hideg vizet, és belekeverjük a lencsébe. Együtt felforraljuk, besűrítjük, ha szükséges után ízesítjük.
Kivesszük az egész hagymát, és forrón tálaljuk, friss kenyérrel!
Igazi Újévi menü, de az év bármely szakaszában elkészíthető egytálétel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...