2015. január 1., csütörtök

Lencsefőzelék Szakter módra

Lencsefőzelék Szakter módra



Hozzávalók:


  • 50 dkg lencse
  • 50 dkg füstölt húsos pörc
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • bors
  • kis ételízesítő
  • 1/2 evőkanál Édes Anna
  • 1 kiskanál gulyáskrém (házi)
  • 1 kiskanál Erős Pista
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál zsír


A lencsét főzés előtt 1 órával beáztatjuk, utána átmossuk, leszűrjük. Bő vízben feltesszük főni a darabolt porccal együtt. Hozzádobjuk az egyik pucolt vöröshagymát egészben, két gerezd pucolt fokhagymát, a babérlevelet, és az ételízesítőt, sót, borsot, a többi ízesítőt,  és puhára főzzük.
A másik vöröshagymát, és maradék két fokhagymát lereszeljük, zsiradékon megpirítjuk, hozzátesszük a lisztet és pirítjuk vele együtt kicsit. Levesszük a lángról, ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt, kis hideg vizet, és belekeverjük a lencsébe. Együtt felforraljuk, besűrítjük, ha szükséges után ízesítjük.
Kivesszük az egész hagymát, és forrón tálaljuk, friss kenyérrel!
Igazi Újévi menü, de az év bármely szakaszában elkészíthető egytálétel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...