2015. január 11., vasárnap

Melegszendvics maradékokból

Melegszendvics maradékokból


Hozzávalók:

  • 50 dkg vaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1-2 d tej
  • szerecsendió
  • 1 fej lila hagyma
  • maradék pár szelet szalámi
  • esetleg szalonna, vagy sonkadarab, sült hús darabka
  • kis reszelt sajt
  • bazsalikom
  • pár szelet szikkadt kenyér

A vajat felhevítjük, lisztet hozzátéve világos rántást készítünk, apránként hozzáöntjük a tejet, és besűrítjük, sózzuk, kis szerecsendiót adunk hozzá, de utóbbi elhagyható.
Ezzel a mártással megkenjük a kenyérszeleteket.
A szalámit, szalonnát, vagy sonkát feldaraboljuk, rászórjuk a kenyérszeletekre. A lila hagymát felszeljük, karikákra szedjük és ezt is rárakjuk.
Végül reszelt sajt és kis bazsalikom a tetejére.
Sütőbe, 180-190 C°-on pirosra sütjük.

Pillanatok alatt kész, maradék kenyér, és néhány kósza szalámi mindig van a hűtőben, reggelire, de vacsorára is tökéletes!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...