2015. január 13., kedd

Rakott tészta finoman

Mikor már nem tudod, hogy mit készíts el a családnak, íme egy finom étel, amely gyorsan elkészíthető, laktató!
Rakott tészta finoman



Hozzávalók:

  • 500 g fodros tészta
  • 2 evőkanálnyi olaj, vagy libazsír
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 15 dkg libatepertő
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • bors
  • majoránna
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 10 dkg sajt

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
A zsiradékon a felkarikázott hagymát, sárgarépát megpirítjuk. Hozzátesszük a libatepertőt, a feldarabolt gombát, és pirítjuk tovább. 
A szalonnát és sonkát felvágjuk apró kockákra, és hozzádobjuk a petrezselyem zölddel együtt a gombás raguhoz.

Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával.
Hűlni tesszük félre, ha langyos, hozzákeverjük a tejfölt, és a felvert tojásokat.
A tésztát beletesszük egy tűzálló tálba, és ráöntjük a ragut. Óvatosan összekeverjük, után sózzuk, meghintjük reszelt sajttal, és 180-190 C°-on pirosra sütjük, kb. 3/4-1 óra alatt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...