2015. január 23., péntek

Rántott csirkeszárny sajtosan

Rántott csirkeszárny sajtosan



Hozzávalók:
  • 8-10 db csirkeszárny
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 10-15 dkg liszt
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt sajt
  • bors
  • olaj a sütéshez

A szárnyakat megmostam, leszárítottam és sóztam, borsoztam. 20 percet pihentettem, hogy magába szívja a fűszereket.

A tojásokat csipet sóval, és tejjel kikevertem.
3 tálra vagy mélyebb tányérra volt szükségem a panírhoz.
Az egyikbe liszt, a másikba a tojásos tej, a harmadikba a morzsa és sajt keveréke került.

Így sorban, liszt, tojás, morzsa, a megszokott módon paníroztam.

Az olajat felhevítettem és kisütjük benne lassúnál erősebb fokozaton a szárnyakat. Ügyelve, hogy le ne tapadjon. Teflonnál nem gond, de fém serpenyőnél, ha belerakjuk a forró olajba a húst, kicsit rázogatjuk az edényt, így mielőtt megkötne a panír, nem tapad le. Ha túl lassú a sütés akkor csak párolódik "szottyos" lesz, viszont ha túl erős a láng , kívül megpirul, vagy ég, belül nyers marad a hús!

Amint kisültek a szárnyak, kiszedtem és lecsepegtettem őket. 

Finom ropogós szárnyakat burgonyapürével, hasábburgonyával, vagy burgonyasalátával, zöld-körettel tálalhatjuk.

Tipp:
  • Régen a tojásos ételek zömében kis tejjel helyettesítettek a tojás drágasága miatt, a hajdani háziasszonyok, igaz manapság sem tobzódunk a javakban, időszerű a jelen helyzetben is!
  • A tej másik nagyon jó értéke, hogy pirosít is! Szép színt ad a sült ételeknek!
  • A rántott húsokat soha ne takarjuk, fedjük le! Bepárásodnak, elvesztik a lényeget, a ropogósságot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...