2015. január 8., csütörtök

Rizskása

Rizskása


Hozzávalók:

  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre húsleves alaplé
  • 2 evőkanál olaj
A hagymát megpucolás, és tisztítás után finomra felvágjuk, 2 evőkanálnyi felhevített olajon üvegesre pirítjuk.

A bögrényi átmosott, lecsöpögtetett rizst rátesszük, és pirítjuk rajt egy kicsit, közben kevergetjük.

Majd felöntjük az alaplével és fedő alatt lassú fokozaton megpároljuk. Ha az összes levét felszívta, akkor óvatosan megkeverjük, és lehúzzuk a lángról, visszatéve a fedőt rá.

Tálalásig így hagyjuk még magában párolódni, érni. Tálalás előtt még egyszer megkeverjük, de ne törjük!

Kiváló körete a különféle húsféléknek. Nem száraz, mégsem ragad. Mi így szeretjük! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...