2015. január 11., vasárnap

Vöröshagymás aprólék

Ezt a receptet Erdélyből gyűjtöttem be, egyszerűségében nagyszerű, és finom!
Vöröshagymás aprólék



Hozzávalók:

  • egy nagyobb csirke belsőségei (szív, máj, tüdő, zúza, stb.)
  • csirke vér
  • csirkéből lenyesett kis hús, bőr, zsiradék
  • só 
  • bors
  • 3 nagy vöröshagyma

Ha csirkét vágunk, ezt az ételt muszáj elkészíteni, mert gyors, finom, lényegében egyszerű, laktató.
A belsőségeket, és a húst feldaraboljuk, a pucolt feldarabolt vöröshagymával együtt felrakjuk tűzre annyi vízzel, hogy épp ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk.

Ha már majdnem puha, a megalvadt vért felkockázzuk, és hozzátesszük, együtt pároljuk puhára.

Isteni friss kenyérrel, vacsora, vagy reggeliként. Tojást is üthetünk rá, így laktatóbb ételt kapunk.

Tipp:

  • Csirke felső combot farrésszel, megoldás, ha nincs csirkénk. Leválasztva a farrészt és a rajt lévő húst leszedegetve. A comb rész sütni, rántani tökéletes, míg a csontból leves készül. Szóval, ebből a húsnyesedékből is lehet készíteni hasonlatos ételt, igaz, vér nélkül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...