2015. január 9., péntek

Zöldséges pulykamellragú görögösen

Szeretem a zöldséges ragukat, több félét szoktam készíteni, illetve alakítok át saját ízlésre. Amit most megosztok, az egyik "mix kreálmányom", ez vált be, ezt készítem!

Zöldséges pulykamellragú görögösen



Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamellhús
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanálnyi olaj
  • 200 g gomba
  • 2 db paprika (fehér és piros húsú, ezek hiányában lecsó)
  • 1 db paradicsom
  • 200 g csemege kukorica
  • 3-4 db savanyú uborka
  • bors
  • 2 dl paradicsompüré
  • 1 evőkanálnyi Édes Anna
  • 1 marék oregánó
  • 1 marék bazsalikom

Az olajat egy magasabb fedős lábasban felhevítettem, megpirítottam rajt a tisztított felszelt hagymát, a felkarikázott sárgarépát.

Hozzátettem a felkockázott pulykamellhúst, gombát, sóztam, borsoztam és zsírjára pirítottam.

Rádobtam a kockára vágott paprikát, paradicsomot, uborkát az oregánot, kukoricát, paradicsompürével meglocsoltam, Édes Annával ízesítettem és az egészet összepároltam. Végül bazsalikommal meghintettem.


Finom szaftos, harmonikus ízhatású étel. 
Köretként rizst ajánlok hozzá.

Jó étvágyat!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...