2015. február 15., vasárnap

Elkészült a korpaciberém!


Elkészült a korpaciberém!


Finoman savanykás, és várja a kamrában, hogy mielőbb felhasználjam! Megígérem! Hamarosan! ;)

3 napot érett a "drága" az ablakban. Napot is kapott, néha reá sütött. A természet tette a dolgát, és az erjedés beindult hamar.

Most 3 nap leteltével, finom szűrőn átszűrtem. A korpából elraktam, egy nagyobb tejfölös dobozzal a mélyhűtőbe. Legközelebb ha készítek ciberét, akkor nem szükséges kenyérrel megspékelnem, elég lesz csak ezt a lefagyasztott korpát hozzákevernem, a korpa-víz-kukoricadara keverékhez, és gyorsan beindul az erjedés.
A leszűrt levet üvegekbe töltöttem, és hidegre tettem, pár napig eláll, addig fel kell használnom!
Felhasználása széleskörű, főleg csorbák és egyéb savanykás ételek savanyítására, ízesítésére használható. De már az előző megszólalásomban már említettem, hogy inni is egészsége. Vízzel keverve, 2:1 arányban lehűtve, nyáron gyors szomjoltó, de érdemes télen is fogyasztani magas B és C vitamin tartalma miatt.
Egészséges, tartósítószer mentes!



Kapcsolódó linkek:
Korpacibere
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...