2015. február 18., szerda

Hagymás sertés csíkok, sajtmártásban

Hagymás sertés csíkok, sajtmártásban



Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús (comb, tarja, karaj)
  • tojásnyi zsír, vagy olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék zellerzöld
  • bors
  • fél szál póréhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanálnyi étkezési keményítő
  • 1 dl tej

A vörös és a fokhagymákat tisztítjuk, felaprítjuk, a zsiradékon megpirítjuk. 
A húst apró vékony csíkokra felvágjuk és a hagymára tesszük. 

Zsírjára sütjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.

A póréhagymát felszeljük, rádobjuk a felaprított zeller zölddel együtt, ha puha a hús, zsírjára sütjük ismét.

A tejfölt hozzákeverjük, együtt rotyogtatjuk kicsit, és a reszelt sajttal hintve összeforraljuk. 


A keményítőt tejjel kikeverjük, hozzáöntjük, besűrítjük. Szükség esetén után sózunk, fűszerezünk.

Kifőtt tésztával (kagyló, csiga) tálaljuk.

Ízletes, egyszerű étel. Hétköznapok húsos ételeként tökéletes.

A főzési idő 1-1,5 óra, összekészítéssel együtt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...