2015. február 3., kedd

Krumplis mácsik, burgonyás tészta, grenadírmars

Krumplis mácsik, burgonyás tészta, grenadírmars



Hozzávalók:
  • 500 g kockametélt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanálnyi zsír, olaj
  • 1,5 teáskanál piros paprika
  • bors
  • 8 kisebb fej burgonya

A burgonyákat megmostam, héjastul megfőztem. Miután megfőtt, leszűrtem és langyosra hűtöttem, megpucoltam burgonyanyomón átnyomtam.

A tésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőztem, pár csepp olaj hozzáadásával, hogy ne ragadjanak össze a tészta darabok, majd szűrtem, hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem.
A hagymákat megpucoltam, felvágtam, felkockáztam, egy nagyobb lábasban a zsiradékon megpirítottam.

A pirospaprikát rádobtam, gyorsan elkevertem, rögvest rátettem a burgonyát, és alaposan elkevertem. 

Sóztam, borsoztam, kissé átpirítottam, majd a tésztát is ráöntöttem és elkevertem.
Ízlés szerint pirítható tovább.

Savanyúsággal tálaltam. 
Egyszerű étel, a hétköznapok változatosságaként tökéletes.
A vett tésztákkal probléma lehet a szétfőlés, finomabb a házi, legközelebb azzal készítem, sokkal finomabb!

Jó étvágyat!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...