2015. február 28., szombat

Lila hagyma lekvár, Judit tálalásában

Lila hagyma lekvár, Judit tálalásában



Hozzávalók:
  • 1 kg lila hagyma
  • 1 evőkanálnyi cukor
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • bors
  • pár szál kakukkfű
  • 3-4 evőkanálnyi balzsamecet
A hagymámat tisztítás, pucolás után felszeltem. A cukrot az olajon megkaramellizáltam és rádobtam a hagymát. 

Elkevertem, sóztam, borsoztam és fedő alatt néha keverve megpároltam. amint összeesett, meglocsoltam balzsamecettel. 

ízleltem, továbbízesítettem szükség szerint. Addig sütöttem, míg sűrűbb, pasztásabb állagot nem értem el.
Melegen tálaltam.


Sültek húsok kiegészítője, rendkívül jól harmonizál a sós húsokkal, az édeskés, savanykás, lágy ízével.

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...