2015. február 1., vasárnap

Pikáns csirkecombok, kovászos káposzta ágyon

Szépen fogy a kovászos káposztám, a leve isteni, a káposzta pedig húsok mellé, vagy uzsonnára tökéletes savanyúságként. Megmentettem egy kilónyit, hogy elkészítsem páromnak ezt a kiadós, laktató ételt, ezzel várom haza a munkából.

Pikáns csirkecombok, kovászos káposzta ágyon



Hozzávalók:
  • 1 kg lecsöpögtetett kovászos káposzta
  • 3 egész csirkecomb
  • 1 teáskanál füstölt őrölt pirospaprika
  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál kömény
  • olaj
  • 1 maréknyi vágott zellerlevél
  • 3 db babérlevél
  • 2-3 db csili
  • bors
  • 10 dkg szalonna

A csirkecombokat alaposan megmostam, kettévágtam, sóztam borsoztam, piros paprikával meghintettem, reszelt fokhagymával bedörzsöltem, pár kanálnyi olajjal összekevertem és végül egy jénaiba rakva 180 C°-n, előmelegített sütőben, lefedve pároltam 25 percig.

Közben elkészítettem a káposztát.:
A vörös hagymákat tisztítás után felszeltem. 
2-3 evőkanálnyi olajat felhevítettem egy serpenyőben, rádobtam a csiliket, babérlevelet, köménymagot hogy az ízek, aromák jobban kioldódjanak. Rátettem a felkockázott szalonnát, és a szalonna bürkét. Ezek után következett a hagyma, amivel pirítottam, végül a káposzta. Kicsit sóztam, borsoztam, természetesen ízlelve, jól elkevertem, lefedve 30 percet pároltam.


A combokat kivéve a sütőből, kiszedtem őket a jénaiból, de zsírját benne hagytam. Erre a zsiradékra rátettem a párolt káposztát és összekevertem vele. Visszahelyeztem a combokat, és visszatettem a sütőbe és 30 perc alatt szintén 180 C°-n, pirosra sütöttem.


Friss kenyérrel együtt ajánlom, de burgonyapüré mellé tálalva is isteni!

Jó étvágyat!


Kapcsolódó linkek:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...