2015. február 27., péntek

Piskótatekercs

Piskótatekercs



Hozzávalók:

A piskóta alaprecept alapján elkészítettem el a tésztát, csak ebben az esetben 5 tojásos (5 tojás+5 evőkanál liszt+5 evőkanál cukor), de nem tortaformában, hanem sütőpappírral kibélelt sütőlapon készült, melyen egyenletesen eloszlattam a tésztát. Előmelegített sütőben 180 C°-on 10 percig, majd további 5 percig 150 C°-n, megsütöttem.


Amikor elkészült, melegen, egy másik, megnedvesített sütőpapírra ráborítottam, felső felével lefelé, és lehúztam róla a sütőpappírt. 


Tehát, így az alja kerül felülre, és ezt kentem meg vékonyan a lekvárral.
A nedves sütőpappír segítségével egyik oldalról elkezdtem feltekerni a piskótámat. 

Gyorsan kell dolgozni, míg a tészta meleg, különben törik!
Amint feltekertem a tésztát, belecsavartam szorosan a sütőpappírba és hidegre tettem, hűlésig.

Tálalás előtt szeltem ujjnyi szeletekre, és meghintetettem porcukorral.


Egy klasszikus, de finom desszert, ami gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető, a család örömére!

Jó nassolást!

Kapcsolódó linkek:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...