2015. február 20., péntek

Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta



Hozzávalók:

  • 3 fej vörös hagyma
  • 30 dkg darált hús (sertés, vagy pulyka)
  • tojásnyi zsír, vagy 3 evőkanál olaj
  • 2,5 dl tejföl, vagy joghurt
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • bors 
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 bögrényi rizs
A hagymákat megtisztítjuk, apróra felvágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Rátesszük, és pirítjuk rajt a darált húst. 

Sózzuk, borsozzuk, majoránnával meghintjük, majd zsírjára sütjük. Ráöntjük és elkeverjük a tejfölt, és félretesszük. 

A rizst a szokásos módon elkészítjük. A kelkáposztát kb. 1-2 cm széles csíkokra vágjuk. (torzsa nélkül) Forró sós vízben hirtelen kifőzzük, 1-2 perc alatt.

Egy nagyobb jénait, sütőtálat előveszünk, és rétegezve elkezdjük rakni bele a hozzávalókat.
Először a jénai aljára kelkáposzta leveleket rakunk, rá egy réteg rizs, majd a tejfölös hús. Ismét a kelkáposzta levelek, és így tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók.





Előmelegített sütőben, 180 C°-on, 50 perc alatt készre, pirosra sütjük.

Tejföllel leöntve friss kenyérrel, de kenyér és tejföl nélkül is fogyasztható, kitűnő egytálétel.



Kapcsolódó linkek:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...