2015. február 14., szombat

Rizi-bizi sárgarépával

Egy kis köret mára is!

Rizi-bizi sárgarépával



Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 evőkanálnyi olaj
  • fél bögre zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa
A felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a bögre rizst, és kicsit kevergetve pirítjuk rajt, majd felöntjük a vízzel, elkeverjük, sózzuk, és félig, lassú tűzön, puhára főzzük. Azért félig, mert ekkor tesszük a zöldborsót és a kockára vágott sárgarépát hozzá. Együtt puhára pároljuk őket, vigyázva, hogy le ne égjen, vagy ne főjenek szét a rizs és borsószemek.

Sültek, rántott húsok tökéletes körete.


Tipp:

  • Ha van húslevesünk, csontlevesünk, azzal is felönthetjük a víz helyett, így sokkal finomabb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...