2015. február 13., péntek

Ropogós libasült

Egy finom húsleves ebédre első fogásnak, másodikként libapecsenye.
Ismét kettő legyet egy csapásra. Miért is? A levest a szokásos módon készítettem, kivéve, hogy a húsokat úgy válogattam ki, melyeket benne pároltam meg, hogy utána ki is süthessem. Tehát adott a hozzávalók a húsleveshez, plusz 4 db libacomb, és egy teljes libamell csontostól. A levest úgy készítem, hogy egyéb más csontot, illetve húst nem teszek, csak a sütnivaló "libaságokat".
Így kapunk egy nagyon finom levest, és egy káprázatosan finom, belül puha és szaftos, kívül ropogós libasültet.

Ropogós libasült

Hozzávalók:

  • Húslevesben megpárolt combok (4 db), és mellhús csontostól
  • 2-3 levesből kivett főtt sárgarépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1-2 merőkanál húsleves
  • bors
  • pirospaprika

A húsokat a levesből kivesszük, persze akkor, mikor már puhák, de nem főttek szét.
Egy jénaiban elhelyezzük őket, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. A hagymákat tisztítás után rávágjuk, a sárgarépákat is közé helyezzük. A levessel meglocsoljuk és előmelegített sütőben 200 C°-on pirosra sütjük.

Tarhonyával, párolt rizzsel, vagy burgonyapürével tálaljuk.

Egyszerű, finom, és tényleg egy füst alatt a két fogás elkészült! :)


Tipp:
  • Ezt az ételt lehet pulyka, vagy tyúk hússal is elkészíteni!
  • Ha marad szaft, ne dobd el! Isteni hidegen kenyérre kenve! ;)

Kapcsolódó linkek:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...