2015. február 9., hétfő

Ropogós pufi hagymakarikák

Kaptam édesanyámtól libazsírt, amit kisütöttem. Lett finom libatepertőm, amely jó lesz reggelire, vagy vacsorára, de a gyerekeim valami finomra roppanósra vágytak. Ezért a sütés után maradt szép, illatos libazsíron elkészítettem az alábbi finomságokat. Gyorsan, finoman, és természetesen megelégedésre!


Ropogós pufi hagymakarikák



Hozzávalók:
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • zsír, vagy olaj a sütéshez
Hozzávalók:
a panírhoz, tésztához
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanálnyi sütőpor
  • 2 tojás
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • kis tej
A összetevőket összedolgoztam, simára kevertem. Az állagnak sűrűbbnek kell lennie, mint a palacsintatésztának. A hagymát nem sóztam, ezért a tészta sósabb, fűszeresebb, így jó!

A hagymákat megpucoltam, vastagabb karikákra vágtam és szétszedtem őket további karikákra.
A hagymakarikákat belemártottam a tésztába és kisütöttem, pirosra sütöttem a felhevített zsiradékban, majd lecsepegtettem és frissen tálaltam.

Tartár mártással, egyéb mártogatóssal tálalható.
Önálló ételként, de köretként is kiváló étek!

Finomabb, mint a bolti fagyasztott, és friss! Ráadásul tudjuk, hogy mit eszünk!

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...