2015. február 28., szombat

Sertésoldalas és csirkecomb egybesütve pataki tálban

Ismét elővettem a pataki tálamat. Nagyon szeretem, mert ha összekészítem az összetevőket, kevés gondom van rá míg megsül. Úgy döntöttem, hogy egyben fogom sütni a csirke és a sertéshúsomat. Méghozzá csirke egész combot és sertés oldalast, finom fűszerekkel. Mellé pedig köretnek burgonyapürét, és lila hagyma lekvárt. Mondhatom, isteni lett a végeredmény. Merészen arra gondoltam, hogy 2 napra elegendő a mennyiség négyünknek, ebédre. Mondom merészen, de az élet ismét igazolta azt a bizonyos dolgot, hogy ha jó, netán fenséges valami, akkor az juszt is elfogy. Már csak némi kis adagocska kocog a pataki alján. Ismét így jártam, és holnap újragondolhatom az egészet! ;)

Sertésoldalas és csirkecomb egybesütve pataki tálban





 Hozzávalók:
  • 1,2 kg csirkecomb
  • 1,5 kg sertésoldalas, felszelve
  • 1 kávéskanál kömény
  • 1 maréknyi kakukkfű
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3-4 szál rozmaring
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanálnyi Édes Anna
  • őrölt színes bors
  • 3 evőkanálnyi olíva olaj

A sertés és a csirkehúsunkat megmostam, leszárítottam.
A pataki tálat, amelyet már előre 1 órával beáztattam, előkészítettem.
A húsokat vegyesen beletettem, sóztam, borsoztam, a többi fűszerrel bedörzsöltem. A hagymákat rávágtam. 

Olajjal meglocsoltam és hideg sütőbe raktam lefedve, melyet felfűtöttem 175 C°-ra, és 1,5 órán át pároltam. Az idő leteltével levettem a tetejét a tálnak és további 40 percig pirosra sütöttem.

Burgonyapürével tálaltam és finom lila hagyma lekvárral.




Jó étvágyat!

Kapcsolódó linkek:

Édes Anna házilag
Lila hagyma lekvár Judit tálalásásban
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...