2015. február 2., hétfő

Tepsis milánói maradékból

A takarékosság, és étel újrafelhasználás szempontjából írom le az alábbi receptemet, amelyet a közeljövőben folytatni fogok, néha-néha, egy-egy praktikum bedobásával. A háziasszonyok segítségeként!

Tepsis milánói maradékból



Múlt héten készítettem Milánói sertésbordát, és a hús természetesen, egyből elfogyott, azonban a milánói-s tésztából maradt. Semmi gond lefagyasztottam. Tegnap elővettem, pár óra alatt felolvadt. Egy sütőtálba borítottam, megszórtam kis fokhagymaszeletekkel, besamelmártást készítettem, mellyel nyakon borítottam.
Előmelegített sütőben 180 C°-on pirosra sütöttem.



Maradék sajttal is megszórhattam volna, de most ebben az esetben nem tettem, az egyszerűség miatt. Végül is, ha nincs otthon sajtunk, simán lehet rögtönözni ilyen esetekben a besamelmártással! Lehet még ízlés szerint bolondítani + sonkaszeletekkel, vöröshagymával, stb..., ki hogy szereti, vagy éppenséggel kívánja!
Azért, kis bazsalikommal még a tetejét meghintettem, az aromák miatt.
Finom lett, mivel a milánói is az volt, s mégis új ételt varázsoltam a torkos gyerekeim elé!

Jó étvágyat!

Kapcsolódó linkek:
Besamell mártás
Milánói sertésborda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...