2015. február 14., szombat

Tortilla tészta

Úgy döntöttem Tortilla tekercset készítek, íme a tészta receptje:


Tortilla tészta




Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 4 ek olaj
  • bors
  • oregáno
  • 1 kávéskanálnyi sütőpor
  • langyos víz


Az összetevőket langyos vízzel gyúrható, de lágy tésztává összegyúrjuk. Kis pihentetés után, gyúródeszkán, 8 részre osszuk.

Kis gombócokat formálunk a részekből, és erősen lisztezett felületen papírvastagságú körlapokká nyújtjuk.


Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk, és 1-1 perc alatt mindkét oldalukat kisütjük, olaj, és minden nélkül.

A tésztánk ha hólyagosodik, és kis színt kap akkor jó.
Tálalásnál melegen tálaljuk (mikrózhatjuk). Ha kihűltek száradnak, törnek, ezért fóliába csomagolva hűtőben is tárolhatjuk 1-2 napig, vagy lefagyaszthatjuk.



Kapcsolódó linkek:
Fiesta saláta, öntettel
Gyors grillezett csirkecombok
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...