2015. március 14., szombat

Csőben sült cukkini, csirkecombbal, Jutka konyhájából

Csőben sült cukkini, csirkecombbal, Jutka konyhájából



Hozzávalók:
  • 1 kg csirkecomb
  • 3-4 evőkanálnyi olaj
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • 2 db zsenge cukkini
  • 250 g sűrű paradicsompüré
  • só 
  • bors
  • 1 kávéskanálnyi bazsalikom
  • 1 kávéskanálnyi oregánó
  • 4 fej lila hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2-2,5 dl tej
  • 1/2 kávéskanálnyi szerecsendió
  • 15 dkg reszelt sajt

A csirkecombot kifiléztem, sóztam borsoztam, és serpenyőben mindkét oldalán kis olajon hirtelen megpirítottam.

Majd kivettem, felcsíkoztam és a jénaim aljába helyeztem őket.

A serpenyőben maradt zsiradékon a felkarikázott lila hagymát is hirtelen megpirítottam, majd ezt rátettem a jénaiban lévő húsra.


A cukkinit felkarikáztam, szintén pirítottam, és rátettem a hagymára.


A fokhagymát lezúztam, és olívaolajon kis lábasban pirítani tettem, de csak annyira, hogy ne színeződjön el, rádobtam egy babérlevelet. Felöntöttem a paradicsom pürével, sóztam, borsoztam, megszórtam oregánóval, bazsalikommal, 1 percig forraltam, közben kevergettem, és ráöntöttem a cukkini tetejére.

Besamellt készítettem, vaj, liszt és tej, szerecsendió, só, bors hozzáadásával.
Leöntöttem a paradicsomszószos rakottamat, és ráreszeltem a sajtot.


Kis oregánóval meghintettem, és 175 C°-on, előmelegített sütőben, 40 perc alatt megsütöttem.

Tolltésztával tálaltam!
Nagyon finom, laktató, és telis-tele van finom aromákkal. Krémesen lágy, fenséges étel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...