2015. március 8., vasárnap

Különleges epres tejberizs

Fiam kérésére, szeretettel! :)

Különleges epres tejberizs



Hozzávalók:

3 részből, rétegből áll a desszert

1 rész:
  • 1,5 bögre rizs
  • 1 vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 L tej
  • 5 dkg vaj
  • 6 evőkanál kristálycukor
2 rész:
  • 1 csomag eper puding
  • 1/2 L tej
  • 6 evőkanál cukor
3 rész:
  • 2,5 dl eper lekvár, dzsem
  • 1/2 citrom leve
1 rész:
A vajat felhevítettem a rizst rajt megfuttattam, majd felöntöttem tejjel. Hozzádobtam a cukrot, a reszelt citrom héját, a vaníliás cukrot. Amint felforrt, lecsendesíttettem és sokszor keverve, hogy oda ne égjen megpároltam fedő alatt.


2 rész:
Hagyományos módon megfőztem a pudingot.

3 rész:
Az eper lekvárt, ha nem elég savanykás, nálam ez állt fenn, ezért a citrom levével kikavartam.

Összeállítás:
Egy tálat aljára tettem egy réteg rizst, elsimítottam, majd rákentem a pudingból, s rá a lekvárt. Ezt a folyamatot addig csináltam, míg a hozzávalókel nem fogynak el. Lehet 2-3, vagy akár több réteget is készeni. A tetejét, azonban lekvárral zártam.




Hűtőbe tettem kb. 2 órára, hogy összeérjen. Nagyon finom hűsítő desszert.

Jó nassolást!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...