2015. március 15., vasárnap

Mustáros pulykacomb zöldségágyon

Mustáros pulykacomb zöldségágyon



Hozzávalók:

  • 4 db pulykacomb
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 db alma
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanálnyi mustármag
  • 2 púpos evőkanálnyi dijoni mustár
  • bors
A zöldségeket megpucoltam, felhasáboltam, a hagymákat pucolás után felkarikáztam, és egy tepsibe tettem, sóztam, borsoztam, összekevertem. A combokat tisztítás után sózta, borsoztam, és bedörzsöltem a mustárral, és mustármaggal megszórtam, ráhelyeztem a zöldség ágyra. Mellé raktam a felnégyelt almákat.

Kis vizet öntöttem alá, fóliával lefedtem, és 180 C°-os, előmelegített sütőben 2,5 óra alatt megsütöttem.
Sütés közben kétszer megfordítottam, az utolsó fél órában pedig levettem róla a fóliát.


Köretként rizst adtam hozzá, de önmagában a zöldségekkel, vagy burgonyával is tálalható.

Finom étel, laktató, de pillanatok alatt elfogy......................

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...