2015. március 22., vasárnap

Rozmaringos csirkecomb és szárny, jénaiban sütve

Gyorsan elkészül, finom, egyszerű étel! Csak ajánlani tudom! :)

  Rozmaringos csirkecomb és szárny, jénaiban sütve




Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb, egész
  • 1 kg csirkeszárny
  • 2-3 evőkanálnyi olaj
  • bors
  • 2-3 szál rozmaring
  • 2 nagy fej vörös hagyma
  • 6-7 gerezd fokhagyma
A combokat és szárnyakat megtisztítottam, mostam, leszárítottam. Egyből a jénaiba raktam, és ott sóztam borsoztam, beledörzsölve a húsunkba. Elhelyeztem őket rendre, sorra, és meglocsoltam olajjal. A hagymákat tisztítás után felkarikáztam, és ráhelyeztem, illetve mellé, közé raktam. A rozmaringot eltépkedtem, és a húsok közé raktam szintén. 

Alufóliával lefedtem, és előmelegített sütőben, 180 C°-on megpároltam 50 perc alatt. Akkor levettem a fóliát és szép pirosra sütöttem 30 perc alatt 200 C°-on.
Salátával, pirított hasáb burgonyával tálaltam! 
Jó étvágyat! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...