2015. március 16., hétfő

Zöldborsó krémleves

Zöldborsó krémleves



Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 szál zellergyökér
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál joghurt
  • 3/4 L tej
  • 3 dl csontlé
A zöldborsót, a megtisztított, pucolt hagymát, a tisztított, hámozott zeller gyökeret, és zöldet a csontlében megpároltam. A liszt és joghurt, és némi tej keverékével habarást készítettem, mivel besűrítettem a levest. A maradék tej, só, bors hozzáadásával felforraltam keverés mellett, majd botmixerrel leturmixoltam.
Pirított kenyérrel tálaltam, és kis joghurttal.
Finom, zöldségleves, amely nem hizlal, és gyorsan elkészül!
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...