2015. március 16., hétfő

Zöldborsó krémleves

Zöldborsó krémleves



Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 szál zellergyökér
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál joghurt
  • 3/4 L tej
  • 3 dl csontlé
A zöldborsót, a megtisztított, pucolt hagymát, a tisztított, hámozott zeller gyökeret, és zöldet a csontlében megpároltam. A liszt és joghurt, és némi tej keverékével habarást készítettem, mivel besűrítettem a levest. A maradék tej, só, bors hozzáadásával felforraltam keverés mellett, majd botmixerrel leturmixoltam.
Pirított kenyérrel tálaltam, és kis joghurttal.
Finom, zöldségleves, amely nem hizlal, és gyorsan elkészül!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...