2015. április 18., szombat

Fokhagymás sertés szeletkék, zöld fűszeres burgonya ágyon

Fokhagymás sertés szeletkék, zöld fűszeres burgonya ágyon


Hozzávalók:

  • 1 kg piros apró burgonya
  • 1 kg sertést lapocka
  • 3 fej fokhagyma
  • olaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • bors
  • cayenne bors
  • 1 jó marék metélő fokhagyma
  • kis marék friss rozmaring levél
  • pár szál izsóp
A burgonyát héjában megfőztem, leszűrtem, és hagytam langyosra hűlni.
Egy jénai alját kiraktam vele, némelyiket kettévágva.

Közben a húsomat felszeltem, nem foglalkozva azzal, hogy szabályos szeletek legyenek. Kisebb, nagyobb, nem számít, csak kb. egyforma vastagságúak legyenek.
Grillserpenyőben, natúr, fűszerezés nélkül, mindkét oldalukon megpirítottam a szeletkéket.
 A zöld fűszereket összevágtam apróra, és rádobtam a burgonyára. Sóztam, és olajjal meglocsoltam, összekevertem óvatosan, hogy mindenhol érje a burgonyát a fűszer.

 A fokhagymákat lereszeltem, sóztam, borsoztam, kis olajat öntöttem rá, és a tejfölt. Jól elkevertem, és ebbe a mártásba beleforgattam a húsokat, amelyeket a burgonya tetején elosztva elhelyeztem.
A serpenyő alján maradt szaftot, kis vízzel elkevertem, összekevertem a maradék fokhagymás mártással, és ráöntöttem a húsra. Így a finom ízek sem mentek kárba!
 Előmelegített sütőbe 180 C°-on 40 perc alatt pirosra sütöttem.

Salátával tálaltam. Pillanatok alatt eltűnt az asztalról, csak mosoly és néhány mosatlan edény maradt utána! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...