2015. április 14., kedd

Füstölt sajtos sóskamártás Jutka konyhájából

Itt a tavasz! Üdén csalogatva tekinget rám a sóska a kert sarkából! Tehát nem tudtam ellenállni a hívogató üdeségnek, és úgy döntöttem, akár hogy is, de lábasba kerül a drága! :)
Füstölt sajtos sóskamártás Jutka konyhájából



Hozzávalók:

  • 1/2 kg nyers, friss sóska
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5-6 dl tej 
  • 15 dkg füstölt sajt
A vajat felhevítettem egy vastagabb aljú lábasban. Rádobtam az előzőleg frissen szedett mosott sóskaleveleket. Ha valaki szeretné elkerülni, hogy túl savanyú legyen az étele, a levél nyeleket távolítsa el! Azonban én szeretem a friss üde tavaszi, és vitamindús ételeket, a savanykás ízt is. 
Tehát a vajon keverve elpárologtattam a levelekből a feles nedvességet, és zsírjára sütöttem. 

Kevergetés közben a levelek szétmállnak, ezért előzőleg nem szükséges felaprítanunk. Majd hozzátettem a lisztet kicsit keverve pirítottam együtt őket, és tejjel felengedtem. Sóztam és besűrítettem. 

Mikor szépen kellemes állagúvá sűrűsödött, akkor hozzákevertem az előzőleg lereszelt, aprított füstölt sajtot. Összeforraltam, persze keverés mellett.


Főtt tojással tálaltam, remek ebéd, illetve vacsora. 
Könnyed, nem terheli meg a gyomrot!

Ez a mennyiség 2 személy ételét teszi ki!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...