2015. április 16., csütörtök

Olaszos melegszendvics, tavaszi zöld fűszerekkel gazdagon

Olaszos melegszendvics, tavaszi zöld fűszerekkel gazdagon



Hozzávalók:

  • 2 dl sűrű paradicsompüré
  • 2-3 evőkanálnyi olaj
  • 2-3 nagyobb újhagyma
  • kis csokor metélő fokhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál cukor
  • bors
  • 2 db babérlevél
  • pár szál kakukkfű
  • kis csokor oregánó
  • 1 kis szál rozmaring
  • 10 dkg füstölt-főtt tarja
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5+5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 L tej
  • 7-8 szelet szikkadt kenyérszelet
Kis olajon, a reszelt fokhagymát, pár pillanatig pirítottam, felöntöttem a paradicsompürével. Sóztam, és cukroztam.


A zöld fűszereket, a metélő fokhagymát, kakukkfüvet, oregánót összevágtam, aprítottam. 


Hozzákevertem a paradicsomszószhoz. Együtt pirítottam. A babérlevelet és a rozmaringot is hozzátettem. Az újhagymát felaprítottam és a zöld részét is hozzákevertem, és összepároltam pár perc alatt a paradicsomos raguval.
Közben elkészítettem a besamelt. 5 dkg vajat szokásos módon felhevítettem, a lisztel világos rántást készítettem, és felöntöttem a tejjel. Sóztam, borsoztam. 

A maradék újhagymát, 5 dkg vajon megpirítottam kissé. 

A pirított hagymadarabokat hozzákevertem, a füstölt reszelt sajttal együtt a besamelhez.

A tarját nagyon vékony csíkokra felszeltem, és a maradék vajon , ami a serpenyőben maradt, megpirítottam. 

A pirított tarját, pedig hozzákevertem, a paradicsomos raguhoz.
A raguból kivettem a babérleveleket és a rozmaringszálat, majd a  kenyérszeleteket megkentem egyenként vele.

Majd ráterítettem a sajtos besamelt.

Előmelegített sütőben, 190 C°-on, 20 perc alatt pirosra sütöttem.

Tökéletes vacsora. Zamatos, friss fűszerekkel!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...