2015. április 15., szerda

Padlizsánkrém (Vinetta)

Az alábbi recept eredeti receptúra szerint készült, feles hozzávalók nélkül, erdélyi kezek tolmácsolásában!

Padlizsánkrém (Vinetta)




  • 4 padlizsán
  • kb. 1 dl olaj
  • 1 nagy fej vörös hagyma
A padlizsánokat sütőlapon, úgy hogy minden oldalát érje, megsütöttem. Azért van erre szükség, mert meg kell égnie a héjának. Tévhit, hogy sütőben süssük meg, a padlizsánokat, mert akkor csak megfő, a mi esetünkben, viszont megsül!

Mikor tapintásra puhának érezzük a húsát, illetve keménynek a héját, akkor kész.
Kézzel lehúztam a héját, de még forrón, és lejtett vágódeszkára helyezve, kifolyattam a feles nedvességet belőle, erre az eljárásra azért van szükség, mert ha bent marad a lé, az keseredéshez vezethet.


Majd összeaprítottam, fakéssel, vagy sima késsel. Nem turmixoljuk!




A hagymákat finomra vágjuk, összekevertem a padlizsánnal, és sóztam. 

Keverés mellett, mint ha majonézt kevernénk, óvatosan belecsorgattam az olajat.


Friss ropogós kenyérrel fogyasszuk!
Isteni, füstös aromája, lágy krémes harmóniája, tökéletes uzsonnára, vacsorára, reggelire!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...