2015. április 1., szerda

Pirított zöldbabos kínai csirke

Szeretjük a kínai "gyorskifőzők" ételeit, az illatokat, roppanós zamatokat, és ha tehetem, idehaza is elkészítek egy-két fogást....

Pirított zöldbabos kínai csirke


Hozzávalók:
  • 50 dkg csirke mellhús
  • 25 dkg zöldbab
  • 1 dl olaj
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 szál újhagyma
  • 3 db tavaszi retek
  • 1 teáskanálnyi reszelt gyömbér
  • bors
  • 1-2 db csili (akár szárított)
  • 2 evőkanálnyi szójaszósz
  • 2 evőkanálnyi osztriga szósz
  • pár csepp citromlé
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1/2 dl víz

Az olajat wok-ban felforrósítottam, és rajt a zöldbabot megpirítottam, egészen addig, míg ráncos nem lett.

Kimertem a babot és félreraktam. A visszamaradt olajon a felcsíkozott csirkehúst fehéredésig pirítottam. Míg a hús pirult, addig a hagymákat, retket tisztítás után felcsíkoztam, karikáztam. 
A sárgarépát lereszeltem, nagy lyukú reszelőn.

A húshoz hozzátettem a sárgarépát, zöldségeket, együtt pirítottam tovább.

Meglocsoltam szója és osztrigaszósszal, sóztam borsoztam, gyömbérrel ízesítettem. Citrom levet csepegtettem rá, elkevertem, pirítottam tovább.
Kis csilivel megbolondítottam, ez elhagyható, de szerintem ez adja meg pikánsabb mivoltját!
Hozzáöntöttem a babot.

Együtt pirítottam kicsit, majd a keményítőt kis vízzel kikevertem és az ételhez adtam.
Mivel eléggé lepirítottam kevés lével rendelkezik, ezért kis vízzel ellensúlyozhatom, és így szaftosabb lett. Nem kell, hogy a zöldségek teljesen megpiruljanak, ha roppanósak még, az a jó!
Párolt rizzsel tálaltam.
Gyorsan elfogyott, szinte azonnal, pedig elég nagy a wok-om, és bőséges adaggal készítettem!


Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...