2015. április 14., kedd

Snidlingkrémleves

A snidling felhasználása a konyhában, rendkívül széles körű. Tavasz idején, de az év bármely időszakában fel lehet használni aromás leveleit fűszerként, azonban önálló ételt is készíthetünk belőle!

Snidlingkrémleves




Hozzávalók:
  • 1/2 kg friss snidling
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 szál lestyánlevél
  • kis marék zeller zöld
  • 1/2 L tej
  • 1/2 L húsleveslé
  • őrölt fehér bors
  • pirított kenyérkockák
  • reszelt sajt


A snidlinget mosás után felaprítjuk.

A hagymákat megpucoljuk, felvágjuk, karikázzuk. A vajat felolvasszuk, hevítjük, és rádobjuk a hagymát, aranysárgára pirítjuk, rádobjuk a snidlinget és az aprított zöld leveleket is, és együtt pirítjuk.


Ha a feles nedvesség elfő, akkor hozzárakjuk a lisztet, együtt pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel.

Besűrítjük, és tejjel tovább hígítjuk.

Amint felforrt, lehúzzuk a lángról, és kézi turmixszal egyneműsítjük.

Reszelt sajttal, és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.


Rendkívül ízletes, vitamindús, és egészséges étel!
Csak ajánlani tudom!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...