2015. április 11., szombat

Sült alma batyuban

Sült alma batyuban



Hozzávalók:

  • 1 adag gyors vajastészta
  • 4-5 db közepes alma
  • 2-3 evőkanálnyi darált dió
  • 3-4 evőkanálnyi baracklekvár
  • 3-4 evőkanálnyi kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
A vajastésztát kinyújtottam, kb 5-7 mm vastagságúra. A megmosott almák közepét, magházát kivájtam. Az almákat ráhelyeztem a négyzetlapokra vágott tésztára, és megtöltöttem a dió, lekvár, cukor, vaníliás cukor keverékével.


Majd a tészta csúcsokat kicsit összecsíptem, és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket. 

Előmelegített sütőben 180 C°-on, 35 perc alatt megsütöttem.
Isteni desszert, gyorsan elkészül, és az egész család kedveli! :)

Jó nassolást!

Tipp:
Dióérzékenyek dejóval, vagy egyszerűen dió kihagyásával elkészíthetik.


Kapcsolódó linkek:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...