2015. április 23., csütörtök

Szaftos újhagymás csirkecomb

Szaftos újhagymás csirkecomb



Hozzávalók:

  • 1 kg csirke felső comb
  • 3 szál újhagyma
  • bors
  • 4-5 db koktélparadicsom
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl kultúra
  • 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 10 dkg sajt

A csirkecombokat kicsontoztam, a csontokat elraktam, mert levesnek tökéletes alapanyagok. Viszont a bőrt meghagytam a húson, vétek leszedni, mert tele van kollagénnel!
Egy jénaiba beleraktam a combokat, ott sóztam borsoztam, elhelyezgettem.

Az újhagymákat tisztítás után rávágtam a hús tetejére, a paradicsomokat kettészelve is ráhelyeztem.

Vajból és lisztből világos rántást készítettem, hozzáöntöttem a tej és kultúra keverékét, besűrítettem. Sóztam, szerecsendióval meghintettem.
A rakottam tetején szépen elterítettem ezt a kultúrás besamel mártást, és reszelt sajttal megszórtam, végül őrölt bazsalikommal meghintettem.

180 C°-on, előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütöttem.


Az állaga kémes és zamatos. Egyszerű, gyors étel, nehézségek nélkül elkészíthető.

Rizzsel tálaltam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...