2015. április 29., szerda

Tárkonyos-snidlinges, tejfölös karalábéleves

Tárkonyos-snidlinges, tejfölös karalábéleves 



Hozzávalók:

  • 2 db karalábé
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • 1,5 L víz
  • 2 dl tejföl
  • kis marok snidling
  • 1 teáskanál őrölt tárkony
  • 2 evőkanál liszt
  • kis tojásnyi zsír
  • 1 szál lestyán

A karalábét meghámoztam, és felkockáztam. A hagymát tisztítás, pucolás után felkarikáztam. A sárgarépát hámozás után szintén felkarikáztam.
Egy edényben a zsírt felforrósítottam, és a hagymát, sárgarépát, és a karalábét megpirítottam rajt. 


A lisztet hozzátettem és keverve kissé lepirítottam. Vízzel felengedtem, és sóztam, borsoztam, tárkonnyal és vágott snidlinggel megszórtam. A lestyán összevágtam és meghintettem vele a levesem. 

Amint felforrt, kis lángra vettem és lassú tűzön puhára pároltam. 

Majd a tejfölt meleg levessel kikeverve hozzáöntöttem.
Finom leves lett belőle! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...