2015. április 21., kedd

Tavaszi tükörtojások spárgával

Szépen mosolyog be a hajnali nap az ablakomon, egy gőzölgő kávé mellett átgondolom a napi teendőket. De, még mielőtt belevágnék a sűrűjébe, előtte magamhoz veszek egy kis kényeztető tavaszi reggelit, amit mással nem osztok meg! Csak nekem, enyém...... , mert megérdemlem! ;)

Tavaszi tükörtojások spárgával


Hozzávalók:

  • 4-5 szál zöld spárga
  • 1 újhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • csipet őrölt bazsalikom
  • kevés reszelt sajt

A vajat serpenyőn felforrósítottam. A spárgákat és a keresztbe felvágott újhagyma minden oldalán pár perc alatt megpirítottam. 

Ráütöttem a tojásokat, és lassú tűzön, míg a fehérje rész be nem fehéredett, sütöttem. 

Mielőtt levettem volna tűzről, előtte pár pillanatig erősebb lángon rápirítottam.
Reszelt sajttal kissé megszórtam és bazsalikommal. 

Finom, roppanós spárga, és a hagyma tojással...........hhmmm.

Pillanatok alatt kész, nagyon egyszerű. Nem gyomorterhelő.

Az adag 1 személy részére elegendő!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...