2015. április 29., szerda

Zöld fűszeres serpenyős burgonya

Zöld fűszeres serpenyős burgonya



Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya (kisebb-közepes méretű)
  • 10 dkg füstölt főtt tarja
  • 3 szál újhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor metélőfokhagyma
  • 1 kanálnyi zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 db piros retek
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • egy szál lestyán (vagy 1 kávéskanál szárított)
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 marék oregánó (vagy szárított 1 kávéskanál)
  • 1 szál izsóp
  • őrölt fehér bors
  • őrölt cayenne bors

A burgonyákat héjában megfőztem. A főzővízbe pár csepp ecetet tettem.
Mikor megfőtt, leöntöttem a főzővizet és félreraktam hűlni.
A hagymákat megpucoltam, felszeltem, a snidlinget és többi zöldet felaprítottam, a retkekkel együtt.

A serpenyőmben a zsírt felolvasztottam, a kockára vágott szalonnát megpirítottam rajt, kisütöttem a zsírját, majd hozzátettem a vékonyra felszelt tarját, majd a zöldeket. Először a hagymákat, utána a többit.



Egybe pirítottam, közben fűszereztem.
A burgonyákat megfosztottam héjuktól, és felkarikáztam őket. Hozzátettem a serpenyős egyveleghez, óvatosan keverve kissé lepirítottam.


Egytálételnek tökéletes, ebéd, vagy vacsoraként. 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...