2015. április 24., péntek

Zöld fűszeres tojásfasírt

Nem kell mindig hús, igaz húsevő család a miénk, de néha lehet húsmentes is az étel!

Zöld fűszeres tojásfasírt


Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 2 db szikkadt zsemle, vagy 2-3 szelet kenyér
  • egy csokor metélő hagyma és metélő fokhagyma
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • olaj a kisütéshez

5 db tojást keményre főztem, majd megpucoltam, és lereszeltem.

A zsemléket hideg vízbe beáztattam. A vörös hagymát finomra vágtam, és kis olajon megpirítottam.
A zöld fűszereket összevágtam apróra és a tojáshoz adtam. 

Ráütöttem egy db nyers tojást, a kihűlt pirított hagymát is hozzá tettem. Sóztam, borsoztam, és a zöld fűszerekkel, a reszelt fokhagymával, a kinyomkodott zsemlékkel alaposan átdolgoztam. Ha nagyon lágy kis zsemlemorzsával sűríthető.

Felforrósítottam az olajat serpenyőben, és vizes kézzel gombócokat formáltam, majd kisütöttem a fasírtokat, szép pirosra.
Finom, és finom, és ráadásul finom! ;)



Tipp:
  • Megmaradt szárazabb kenyér is jó zsemle helyett, újabb felhasználása a szikkadt kenyérnek!
  • Metélő fokhagyma és metélőhagyma helyett lehet új hagyma, és újfokhagyma szárát is felhasználni!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...