2015. április 14., kedd

Zöld spárga dunna alatt

Kiskertemben merészen feltörőben szemezgettek velem a zöld spárgák. Az egyiket meggyalázva, letörve, megízleltem. Finom, roppanós. Vacsora még sehol, tehát engedve a csábításnak nekiestem, és sec-perc alatt áldozatomból tökéletes vacsorát kreáltam!

Zöld spárga dunna alatt



Hozzávalók:

  • egy maréknyi zöld spárga
  • 3 dkg vaj
  • 5-10 dkg füstölt sonka
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 5 dkg füstölt sajt

A párgát megtisztítottam, forró, sózott vízben 10 perc alatt megpároltam, majd hideg vízbe szedtem, hogy tartsa meg zöld színét.

Tűzálló tálba rendeztem, vajat szeltem rá.

A sonkát vékony kis szeletekre szeltem és elosztottam a spárgán.

A tojásokat kis sóval és tejföllel kikevertem, és ráöntöttem a zöldségre.
A füstölt sajtot végül ráreszeltem.

Előmelegített sütőben 180 C °-on, 20-25 perc alatt pirosra sütöttem.

Tökéletes lett! Ízletes, roppanós, és mégis krémes! :)
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...