2015. április 28., kedd

Zöld spárga krémleves

Spárga szezon a kertemben, s mivel szeretjük, így mindenképp asztalra kerül, így-vagy úgy!

Zöld spárga krémleves



Hozzávalók:

  • egy csokornyi zöld spárga
  • 3 szál újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 L húsleves
  • 3 evőkanálnyi tejföl
  • bors
  • 1 csapott evőkanálnyi étkezési keményítő
  • tükörtojás tányéronként

A spárgákat miután leöblítettem, letörtem a fejüket, és félreraktam. A szár többi részét összevágtam, a hagymákkal együtt, és vajon megpirítottam.



Felöntöttem húslevessel, és negyed órát pároltam.

Majd botmixerrel krémessé turmixoltam.
A tejfölt érdemes turmixolás közben hozzáadni, de természetesen, először kis meleg levessel felmelegítve adom hozzá, nehogy kicsapódjon.

Majd visszatettem a lángra, és beletettem a spárga fejeket.
Keményítőt kikevertem kis vízzel, és besűrítettem vele a levest. Amint felforrt, már el is készült.

Tükörtojással tálaltam. Nagyon zamatos, ízletes leves.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...