2015. április 17., péntek

Zöldborsós gombás tészta

Kis könnyedség a tavaszi fáradság idején. Szükséges némi zöldség, illetve vitamin a mindennapokba. Megterhelés nélkül, lazán, egyszerűen.....

Tavaszi gombás tészta



Hozzávalók:

  • 250 g gomba
  • 250 g zöldborsó (zsenge)
  • 5-10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 2 szál újhagyma
  • fehér őrölt bors
  • őrölt cayenne bors
A zöldborsót pár csepp víz, leheletnyi vaj hozzáadásával, csipet sóval fedő alatt félig megpároltam.
A gombákat, megmostam, megtisztítottam, felszeltem.
A szalonnát felkockáztam, serpenyőben kisütöttem. 

Kiszedtem a tepertőt a serpenyőből, és leöntöttem róla a zsiradékot. Majd ugyan ebben a serpenyőben, a maradék vajat felolvasztottam. Az újhagymákat felkarikáztam, és a vajon megpirítottam félig. 

Hozzátettem a a gombaszeleteket, sóztam borsoztam, együtt zsírjára sütöttem. 

Következett a párolt zöldborsó, a tepertő kockák, és összepirítottam őket. 

Közben a tésztát kifőztem. A raguhoz mertem a tészta főzőlevéből, hogy ne legyen túl száraz, finomabb állagot ad a ragunak. A tészta mikor kifőtt, leszűrve, egyből a ragura öntöttem, összekeverve vele, és már tálaltam is!


Gyors, finom, egyszerűségében nagyszerű étel, nem csak fogyókúrázóknak! :)
A recept 2 személy ételének elegendő mennyiség!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...