2015. május 22., péntek

Bodzaszörp 1.

Itt a bodza szezon. Rengeteg finomság készülhet, e nemes növényből! Mi leginkább, főleg a fiam, a szörpöt kedveli, bármilyen formában, szívesen fogyassza.

Mivel erdőszélen lakunk, és van is itt szép, ráadásul nem szennyezett, tiszta lelőhelyem, nem probléma, hogy begyűjtsek néhány tányér bodzát.


Bodzaszörp 1.



Hozzávalók:

  • 10-12 fej bodzavirág
  • 1 citrom
  • 1 csapott evőkanálnyi citromsav
  • 45 dkg cukor
  • 4,5 L víz
  • 5 L-es dunctos üveg

A bodzavirágokat frissen, egy kimosott üveg aljára szépen elhelyeztem. A citromot rákarikáztam, meghintettem a citromsavval, majd ráöntöttem a cukrot.

A vizet már előzőleg felforraltam, és hagytam kihűlni. Amint kihűlt ráöntöttem az üvegben lévő cuccra.

Félreraktam a konyhám egy sarkában, ahol nyugodtan érhet. Naponta 2-szer legalább megkavartam, és 3 nap után leszűrtem. 

Üvegekbe töltöttem, és hűtőbe tettem. Ott várja, hogy szépen elfogyjon! :) 

Ezt a szörpöt fele-fele arányban kell hígítani!
Tárolni a hűtőben kell, mert megromolhat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...